Blog Archief Winter

 • Campagne gelanceerd!
  Gisteren ben ik mij voordekunst-campagne begonnen! Ik wil een boek maken over mijn transitie. Het deel van mijn transitie dat ik nu meemaak waarin ik de hormoonbehandeling onderga of vooral… Read more: Campagne gelanceerd!
 • Tienerdroom
  Het was een vreemde dag gisteren. Zeer gevoelig op werk waar iets niet wilde lukken. En mijn borstspier was pijnlijk. ’s Avonds een felle maar net te onderdrukken hoofdpijn. Een… Read more: Tienerdroom
 • Mijn 2021 in vogelvlucht
  Dit jurkje had ik een jaar geleden ook aan. Dat zag ik terug in mijn foto’s. Nog met mijn toen favoriete hangertje. Het was ook mijn favoriete jurkje! Ik heb… Read more: Mijn 2021 in vogelvlucht
 • Sunrise
  Net Ilya met zijn moeder op de trein gezet. Ze gaan naar Rusland; familie opzoeken. Op de terugreis zie ik een steeds mooier wordende zonsopgang groeien. Onder begeleiding van Philip… Read more: Sunrise
 • Scheren
  Het was een mooie jaarwissel afgelopen nacht; bij hartsvriendin en kinders. Wel miste ik mijn zoon die het dit jaar bij zijn moeder viert. Volgend jaar viert hij het weer… Read more: Scheren
 • Craving Chocolate
  Er was voor gewaarschuwd.. En inderdaad. Ik voel meer craving dan ooit. Dat ene chocolaatje bij het koekje bij de thee is twee of drie geworden. Want één zo’n extra… Read more: Craving Chocolate
 • Herfst Portret
 • Juno 60
  Gisteren in WORM kwamen Lukas Simonis en Vincent Denieul enthousiast voorbij. Een Juno 60, met toetsen deze keer! Ik liep mee, want die naam kende ik wel. Ik heb in… Read more: Juno 60
 • Verjaardag
  Toen ik klein was, in mijn kindtijd, moest ik altijd ergens flink huilen op mijn verjaardag. Ik vond het natuurlijk allemaal wel leuk. Het was feest en ik kreeg cadeaus… Read more: Verjaardag
 • Emotionele woosh
  Ik had een heerlijke dag gisteren; vooral stralen deed ik… de hele dag! Vanmorgen had ik een woosh van emoties door mijn lichaam. Er gebeurde privé wat dingen. Viel even… Read more: Emotionele woosh
 • Twee maanden hormonen
  Vandaag ben ik twee maanden geleden begonnen met het plakken van oestrogeen-pleisters. Elke zondagavond en donderdagochtend haal ik de oude weg en plak ik een nieuwe. Op mijn onderbuik. Een… Read more: Twee maanden hormonen
 • Made it!
  Terug van een heerlijk weekend met vriendinnen in het noorden van het land!Eerst jurkjes geshopt met Bianca in kringloopwinkel de Lege Knip. Alles was voor de halve prijs dus ruim… Read more: Made it!
 • Stellata Naturel
  Ruim twee maanden hormonen en mijn eerste eigen mini cupmaat.. Morgen meer daarover. Maar nu tijd voor een mini fotosessie Stellata Naturel! Ik ben zo blij met hoe het zich… Read more: Stellata Naturel
 • Transgender Cupmaten
  Als transgender vrouw van 47 is het heerlijk een soort pubertijd mee te maken. Alsnog; want zo spannend was mijn eerste pubertijd niet. Ik werd er niet extra vrolijk van… Read more: Transgender Cupmaten
 • Haarzorgen
  Rond mijn 21 besloot ik mijn haar te laten groeien. Het was een keus van onafhankelijkheid. Nu begrijp ik dat misschien nog wat beter dan toen, ik wilde me minder… Read more: Haarzorgen
 • Eerste laserbehandeling
  Hormoon-behandeling kan de baardgroei niet stoppen; hoogstens maakt het de baardhaartjes wat zachter begreep ik. Dus ik scheer me elke ochtend en verbloem de lichte blauwige baardschaduw met een speciale… Read more: Eerste laserbehandeling
 • Tori Amos
  Hoe zeer ik ook tussen mijn 4e en 45e jaar een masker maakte en tot stand hield; er waren ook openingen. Stukjes waar ik mezelf niet belastte met mijn als… Read more: Tori Amos
 • Spiegel
  Omdat ik hier aangeef open te zijn wil ik ook open zijn over die momenten dat ik minder lief ben voor mezelf. Nou ja…. dat beperkt zich gelukkig nog maar… Read more: Spiegel
 • Dag 86
  Ik werd wakker met de zon; dus een bloemig jurkje. Wat een heerlijke lentedag vandaag! Na een paar drukke dagen ben ik even de telefoon in gekropen. Vrijwel zeker ga… Read more: Dag 86
 • Kunstdroom
  We zaten met iets van tien, twaalf kunstenaars aan een grote werktafel. Ik kende de eerste uit mijn niet-droom-wereld. De tafel stond vol met acrylverf, gejut plastic, klei, papier en… Read more: Kunstdroom
 • Jurkje als pantser
  Nacht, 3:00 uur.Vage herinnering van een droom waarin het jurkje dat ik draag een soort zelfverdedigingswapen is en dat wapen sterker wordt. Veel meer bleef niet hangen maar ik vond… Read more: Jurkje als pantser
 • Drie maanden hormoontherapie
  Vandaag ben ik precies drie maanden in hormoonbehandeling. Dat zijn al een heleboel selfies en mini-fotosessies. Bijzonder hoe de tijd vliegt! De verschillen zij subtiel. Of doordat ik er zelf… Read more: Drie maanden hormoontherapie
 • Droom over planeten, cake en playmobil
  Gisternacht droomde ik dat er drie planeten aan de horizon stonden. Zoals in meerdere science fiction verhalen of series. Meestal zijn dat er twee; twee manen. Ik vroeg me al… Read more: Droom over planeten, cake en playmobil
 • Winter Portret
 • Stellata Naturel
  Iets meer dan een maand geleden plaatste ik mijn eerste Stellata Naturel blogpost. Een fotosessie, zonder protheses, om te laten zien hoe mijn lichaam door de tijd verandert. In de… Read more: Stellata Naturel
 • Twee+ jaar in de Hoek
  In januari 2020 verhuisden we naar Hoek van Holland. De sleutel die ik vond tijdens de eerste bezichtiging van het huisje, nog in 2019, zag ik als symbool. Een sleutel… Read more: Twee+ jaar in de Hoek
 • Murphy’s law
  Vandaag begon de dag een beetje als in Murphy’s Law. Het begon met een wasmachine-ongelukje. De was gaat bij mij altijd binnen één á twee uur uit de machine. Niets… Read more: Murphy’s law
 • Curly Girl haar
  Ik zit ineens in een andere omgeving. Omdat de kapper, maar vooral hoofdhuid-behandelaar in Epe zit, vond ik een budget huisje in Hulshorst. Op de foto’s zag het er een… Read more: Curly Girl haar
 • Droom Pluk van de Petteflet
  Ik droomde vannacht, slapend onder een mooi rozen dekbed, onder andere over Pluk van de Petteflet. Het was een soort avonturendroom. Ik was jong; misshien acht. Nee… ik werd jong.… Read more: Droom Pluk van de Petteflet
 • Twee jaar Corona
  Vandaag is een bijzondere dag. Precies twee jaar geleden voelde ik me ‘s nachts een beetje vreemd. Ik had het kunnen weten; het hele land stond in alarm-modus en het… Read more: Twee jaar Corona
 • Stellata vroeger en nu
  Vaak kom ik voor-en-na foto’s tegen van transgender-personen. Een foto van voor en na de veranderingen die zo’n ontdekking en daarna ook de hormoonbehandeling met zich meebrengen. Veel transgender-personen voelen… Read more: Stellata vroeger en nu
 • Nog een vergelijkfoto
  Nog een vergelijk foto! Mei vorig jaar had ik hetzelfde jurkje aan. Toen droeg ik deze ook graag! Nu mag het één keer; vandaag op dag 119. Was ook grappig… Read more: Nog een vergelijkfoto

Ga verder teug in herfstarchief of verder vooruit in het lente-archief!

Scroll to Top