Tienerdroom

Het was een vreemde dag gisteren. Zeer gevoelig op werk waar iets niet wilde lukken. En mijn borstspier was pijnlijk. ’s Avonds een felle maar net te onderdrukken hoofdpijn. Een paar dagen geleden schreef ik dat de te verwachten hormoonschommel meeviel. Nu ineens is die toch wel duidelijk aanwezig. Maar deze droom had ik niet verwacht! Het is nu tien voor vier ’s nachts; ik heb haar meteen opgeschreven. Ik werd euforisch wakker en idolaat eigenlijk ook. Het kwam van mijn innerlijk kind, Aurora, die ik natuurlijk ook zelf ben. Ik herken deze gevoelens sterk van vroeger. Dat zij mij ook leuk vindt en vriendinnen wilt zijn; geaccepteerd worden. Wat toen meestal niet zo lukte maar ik dagdroomde van die vriendschappen. En misschien voel ik het soms ook een heel klein beetje in het nu. Die idolatrie. Al komt dat nog maar zelden voor; zeker zoals ik die droomde vannacht..


Ik kijk tegen je op. Prachtig lang haar, mooie ogen. Beetje alternatief. Zelfstandig. Strand, zee zon. Je bent het allemaal. En je hebt leuke vriendinnen waar ik ook bij zou willen horen. 
We komen elkaar tegen in de gang van het café. Ik ben nerveus, ik had je hier niet verwacht. Onverwacht ben je in mijn leefgebied. Dat voelt een beetje bedreigend, maar ook heel fijn. Bedreigend want je kan me pijn doen; door afwijzing. Maar fijn, want je bent een voorbeeld voor mij. 
We raken aan de praat. Het gesprek is luchtig. Er komen ook twee van mijn vrienden in het gesprek. Blijkbaar kom je hier vaker; we lopen elkaar steeds mis. Je noemt de naam van een goede vriend die er nu niet is. Iemand die ik ook graag mag. “Als ik hem zie zeg ik dat je er bent” zeg ik, blij dat ik iets zou kunnen betekenen voor haar en dat er meer houvast is naar een mogelijke vriendschap.
Ze komt vaker in deze stad dan ik dacht. “Nou, ik kom hier wekelijks” zeg ze. 
In mijn café nog wel! 
Ik vertel haar dat ik haar ook op het terras op de markt had zien zitten. Ik zie het voor me. 
Als we  afscheid nemen zegt ze ‘doei’ tegen mijn twee vrienden en geeft ze juist mij een knuffel. Elkaar, we geven elkaar een knuffel. We hebben duidelijk het begin van een echte vriendinnen-vriendschap.
Het voelt zo goed! 
Ik word wakker, helemaal in euforie..

Scroll to Top