Over Stellata

Hoi, ik ben Stellata. Ik ben transgender princes. Toen ik vier was begon ik te leren dat het beter was mijn vrouwelijkheid te verbergen. Zelfs voor mijzelf. Ik ging als vrouwelijke man door het leven. Vorig jaar kwam het terugkerende verlangen mij te kleden als vrouw. Deze keer ging ik ervoor! De rust die mijn lijf binnenstroomde toen ik in een jurkje op de bank zat was enorm. Ik begreep het meteen. Ik ben vrouw!

Omdat ik al jaren bezig was met de zoektocht naar mijzelf, viel alles in een keer op zijn plek. Binnen no time liep ik over straat in rokken en jurkjes. Elke week ontdekte ik wel iets nieuws wat ik fijn vond, en al die tijd niet of maar een beetje toeliet. Omdat het misschien te vrouwelijk was. Langzaam liet ik dat idee steeds meer los. Het is niet meer nodig om mijzelf te vermannelijken.

Een van die dingen die ik zo fijn vind zijn jurkjes. Ik ben gek op jurkjes! Ik loop de kringloopwinkels plat omdat ik van alles wil proberen. Als ik me prettig voel, de zon schijnt doe ik een jurkje aan. Maar ook als ik me onzeker voel, verdrietig of ongemakkelijk, hoef ik alleen maar een jurkje aan te trekken, en bloei ik helemaal op.

18 November j.l. begon ik aan mijn hormoontherapie. Dit is een stap die veel transgender vrouwen nemen. Ik krijg een hoeveelheid vrouwelijke hormonen toegediend en de mannelijke hormonen worden geremd. Hierdoor krijg ik een nog vrouwelijkere look en een vollere haardos! Deze periode is soms best zwaar, dus ik beroep mij op de jurkjes om mij hier doorheen te slepen. Maar ook heb ik nog jaren aan jurkjes in te halen. De pubertijd die ik overgeslagen heb. En ik ben dol op jurkjes!

Vanaf de eerste dag dat ik aan de hormoontherapie begon draag ik 365 dagen elke dag een ander jurkje, en deel ik een selfie hiervan in dit blog. Door het jaar heen zie je mijn aanzicht veranderen. En geregeld schrijf ik hier mijn gedachtes, frustraties en geluksmomenten op.

Ik neem jullie mee op reis!

Liefs van Stellata

Zie ook mijn andere websites
www.stellata.net
www.jutkunst.nl

Schrijf je hier in voor mijn mailinglijst. Over het 365 jurkjes project en over mijn andere kunst!
Inschrijven mailinglijst

Een artikel dat ik schreef over mijn kunst: Stellata’s Rode Draad

Het onstaan van het idee en project 365 jurkjes werd gesteund door het Mondriaan Fonds.
Het 365-jurkjes-boek dat ik ga maken werd gesteund door 143 individuele donateurs op mijn crowdfund campagne bij voordekunst.

Scroll to Top