Eerste laserbehandeling

Hormoon-behandeling kan de baardgroei niet stoppen; hoogstens maakt het de baardhaartjes wat zachter begreep ik. Dus ik scheer me elke ochtend en verbloem de lichte blauwige baardschaduw met een speciale primer. Alleen vanmorgen mocht ik me niet scheren want vandaag stond mijn eerste bezoek aan Cosmetique Totale gepland. Vandaag had ik mijn eerste laserbehandeling!

Het niet-scheren bleek niet nodig te zijn voor laserbehandeling. Niet voor de baard; de haartjes groeien snel genoeg zoals je ziet in de foto. Dat was wel even raar hoor. Ik was wat vergeten te halen in de supermarkt. Mondkopje is dan wel even ideaal. En twee afspraken; één op atelier en één in WORM. Inclusieve plekken dus ik heb me daar ook niet verscholen of iets. En natuurlijk is het ook niet iets om me voor te schamen. Personen met of zonder baard en met of zonder make-up op elke plek op de fluïde schaal; hoe eerder het normaal wordt hoe beter. Maar zelf houd ik zo van mijn haarloze en zachte kin, wangen en hals. Zo word ik graag gezien! Dus ik ben heel blij dat ik het morgen weer mag afscheren..

Tessa voerde de behandeling uit. Ze was vriendelijk; ik voelde me veilig. De laser ziet eruit als een soort zaklampje aan een flinke draad die uit een grote kast komt waarin de straal opgewekt wordt. Een tweede slangetje dat uit een ander kastje komt zorgt voor afkoeling. Het is een beetje pijnlijk; het voelt als allemaal mini speldenprikjes. Maar gelukkig hoeft het geen echte pijn te doen. Ze begint bij een lage stand en vraagt hoeveel procent pijn het doet. Dan voert ze het iets op als het weinig pijn doet. Uhm…. ze heeft maar één stapje opgevoerd hihi. Ze zei dat dat ruim voldoende was. De haartjes zijn niet meteen weg trouwens; pas na een dag of tien komen ze uit je huid. Raar idee! Sowieso is laserbehandeling tijdrovender dan je denkt. De behandeling zelf is zo gedaan, maar er moeten zes weken zitten tussen elke behandeling.

Met de laser krijg je alleen de donkere haartjes weggebrand; tot in de haarzakjes. Die komen niet meer terug. Maar de witte haartjes ziet de laser niet. Dat voelde ik ook! Op mijn kin, net onder mijn mond, is bijna alles wit dus voelde ik geen enkel speldenprikje wanneer ze er met de laser overheen ging. Die haartjes worden later met elektrische epilatie verwijderd. Ze stelde voor dit simultaan te doen en niet pas ná de laserbehandeling zoals dat vaak gebeurd. Dus dat gaan we uitzoeken hoe dat werkt met de verzekering. En het zou ook mooi uitkomen want wie weet is mijn hele baardstreek dan ook onthaard voordat ik mijn 365ste jurkje draag. En nog mooier: dan heb ik geen baardstreek meer maar gewoon een kin, bovenlip, wangen en mijn hals.

Scroll to Top