Blog Archief Herfst ’21

 • Smoothie Stellata
  Gisteren plaatste ik een zoveelste handdoekfoto in mijn instagram story. Het dragen van de handdoek na het douchen heb ik altijd iets heel vrouwelijks gevonden. En ik wilde dat altijd… Read more: Smoothie Stellata
 • Ik leef!
  Meer en meer realiseer ik me hoe ik al die jaren mijn masker in stand hield. Vanuit mijn kindtijd en jeugd had ik een soort regels vastgesteld hoe over te… Read more: Ik leef!
 • School Proms Dream
  This morning I dreamt I was a 25 year young black haired woman at a university party or ball. The atmosphere was warm, loving, inclusive and dreamy. At the salad… Read more: School Proms Dream
 • Houtskooltekening
  Dit werk bleef in mijn hoofd spelen. Ik zag het gisteren in Voorlinden. Een duisterheid met daarin serene schoonheid. Misschien trekt het me aan omdat ze in haar eigen wereld… Read more: Houtskooltekening
 • Stellata’s Rode Draad
  Toen ik bij Beroepsvereniging van Beeldende Kunstenaars mijn naamswijziging doorgaf vroeg Jonna van ‘t Hof of ik een tekst wilde schrijven over mijn ontdekking met betrekking tot mijn kunst. Voor… Read more: Stellata’s Rode Draad
 • Katachtigheid
  Gisteren zei iemand dat ik een kattenmens ben; iets dat ik vertaalde in katachtig. Dus droomde ik vannacht dat ik kon veranderen in een poes. Ik wist het niet maar leerde… Read more: Katachtigheid
 • Ochtend in WORM
  Vandaag, zoals meestal op dinsdag, werk ik bij Stichting WORM. Redelijk hectische ochtend. Maar mijn jurkje voelt heerlijk. En vroeg naar huis want mijn zoon heeft vrij. En alweer de… Read more: Ochtend in WORM
 • Zee gedichten
  Het is alweer bijna anderhalf jaar geleden dat ik mijn masker ontdekte. Dat ik er achter kwam dat ik 41 jaar, sinds mijn 4e, geprobeerd had mijn vrouw-zijn te verbergen.… Read more: Zee gedichten
 • Dag 1
  Het is zover! Ik heb mijn eerste hormoonpleister geplakt. We gaan voor de volle 100ug! En volgende week krijg ik mijn eerste spuitje. Die laatste is de testosteron-remmer en ziet… Read more: Dag 1
 • Parijs
  Ilya en ik willen al heel lang een keertje samen naar Parijs. Met de TGV natuurlijk.. Dan gaan we naar de Eiffeltoren. En zeker ook naar de Sacre-Cœur! En misschien… Read more: Parijs
 • Twee weken oestrogeen
  Vandaag is het alweer de 14e dag.. Twee weken gebruik ik nu oestrogeen-pleisters. Nog geen testosteron-remmers. Ik kan het spuitje (nog) niet zelf zetten en de brief van de poli… Read more: Twee weken oestrogeen
 • Geluksgetal
  Vandaag dag 16. Mijn geluksgetal, het past bij deze dag. Vandaag en het weekend heb ik helemaal voor mijzelf en dat was hard nodig. Veel gewerkt, dan wel druk geweest… Read more: Geluksgetal
 • Aurora Ontwaakt
  Ik lees voor. Aurora Ontwaakt. Een fictief maar waar gebeurd sci-fi verhaal. Over hoe ik als kind leerde vluchten voor mijzelf; in feite onderdook voor de wereld.2.18′
 • Bijzondere Droom
  Nadat ik gisterenavond laat het filmpje maakte, waarin ik mijn sci-fi verhaal “Aurora Ontwaakt” voorlas (zie vorige post), kreeg ik een bijzondere droom. Ineens zat ik weer in mijn masker… Read more: Bijzondere Droom
 • Dag 21
  Ik kreeg dit jurkje van Ilya! Hoe mooi, ik kreeg een jurkje van mijn zoon! 🥰Er is nu veel meer ruimte dan vroeger om bij je opgroeiend kind te begrijpen… Read more: Dag 21
 • Strike a pose
  Toen ik begon met de dagelijkse selfies, of eigenlijk de ‘prerun’, waarin ik alvast probeerde te wennen aan het idee en welke houding ik aan ging houden, was het idee… Read more: Strike a pose
 • Eerste maand hormoontherapie
  Mijn eerste maand hormoontherapie zit erop! Dat wil zeggen: sinds een maand plak ik twee keer per week oestradiol-pleisters (oestrogeen) en 10 dagen geleden heb ik zelf mijn eerste testosteron-blokker… Read more: Eerste maand hormoontherapie

Ga verder vooruit in het winterarchief!

Scroll to Top