Drie maanden hormoontherapie

Vandaag ben ik precies drie maanden in hormoonbehandeling. Dat zijn al een heleboel selfies en mini-fotosessies. Bijzonder hoe de tijd vliegt! De verschillen zij subtiel. Of doordat ik er zelf middenin zit valt het minder op. Mijn gezicht is duidelijk zachter. Mijn borstomvang groeit heel gestaag maar ik zie wel duidelijker dat het borsten zijn. En het effect van mijn eerste laserbehandeling is nu te zien in de ochtend. Minder donkere haren ’s morgens! Dus ook de ochtendselfies worden leuker om te maken.

Alles gaat gestaag maar het werkt wel direct door op mijn hele systeem. Want ik voel me, zoals ik al eens eerder aangaf, steeds rustiger. Er ontstaat een vertrouwen dat het wel goedkomt. Langzaam maar zeker brokkelt het pantser af. Maar echt met stapjes; dat had ik goed ingeschat toen ik mijn affirmatie van dit jaar bedacht: in stapjes word ik steeds meer mij.

En met opvliegers. Eergisteren nam ik na de fotoshoot voor VROUW een heerlijk lange warme douche. Helemaal opgewarmd. Zo goed zelfs dat ik later op de bank nog steeds behoorlijk warm was en een beetje duizelig. Ik schrok, wat nou als.. Maar negatief getest. Het was duidelijk een opvlieger. Ik realiseer me dat ik eerder wel lichtere versies gehad heb. Maar deze spande de kroon!

Ik ben ook wel trots. De eerste drie maanden van 365 jurkjes heb ik gehaald! Ik heb bedacht dat ik aan het einde een poster print, met alle 365 selfies erop! Op deze afbeelding staan er 24 van de eerste 93 dagen. Vandaag een jurkje dat ik kocht met vriendinnen. Morgen ga ik ze weer opzoeken; in Hoorn deze keer. Waar ik ook een schoolvriedin ontmoet van heel lang geleden. We zaten samen op het Grafisch Lyceum Eindhoven waar we samen projecten vormgaven. We gaan morgen ook samen naar de vormgeving kijken van mijn boekje. Net als vroeger.. Maar vooral bijkletsen natuurlijk! Misschien ga ik zelfs wat eerder dan gepland. Voor de wind uit is de bedoeling!

Scroll to Top