Jurkje als pantser

Nacht, 3:00 uur.
Vage herinnering van een droom waarin het jurkje dat ik draag een soort zelfverdedigingswapen is en dat wapen sterker wordt. Veel meer bleef niet hangen maar ik vond het idee interessant. Kleding wordt soms ook gebruikt als wapen. Of als een soort afweergeschut, iets dat je sterker maakt. Zoals ik me sterker voel als ik een mooi jurkje draag.

Alsof Aurora, mijn innerlijk kind dat vroeger veel afweergeschut op moest bouwen maar dat helaas niet kon doen door middel van jurkjes, dat nu alsnog droomt te doen. Maar lieve Aurora, geen zorgen, het is niet meer nodig. Misschien dragen we allemaal wel eens een soort pantser maar oorlogsvoering lost niets op. Inmiddels is het zoveel meer genieten van het leven zonder!

Gisteren genoot ik enorm in mijn boudoir jurkje dat ik droeg tijdens de foto-shoot. Meer mag ik echt niet vertellen. Maar ik was enorm breekbaar en tegelijkertijd enorm krachtig. Ik heb een eigen grens verlegd met zachte hand. Het voelde liefdevol en gevaarlijk tegelijkertijd. Gevaarlijk omdat ik mijn oude zelfbeschermingsmechanisme met een flinke lading zelfliefde overschreed. Ik stel mijn innerlijk kind gerust. En val liefdevol in een vredige slaap.

Scroll to Top