Blog Archief Herfst ’22

 • Jacquard-geweven Jurk
  Ik kon het vrij makkelijk terugvinden in mijn mail, ik besteld deze jurk op 27 december 2020. De jurk was afgeprijsd, voor de halve prijs. Er stond toen een prachtige… Read more: Jacquard-geweven Jurk
 • Bevestigende Droom
  Ik ben in mijn slaapkamer, er ligt een oud geel tapijt. Het is rommelig op het gele tapijt, ik ben aan het opruimen. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan een nieuw… Read more: Bevestigende Droom
 • Aurora
  Ik noemde haar al eens zijdelings in eerder teksten. Ik heb haar eerder laten ontwaken in een overlevingscapsule op het strand. En ik speelde haar in mijn performance ‘Aurora Ontwaakt’.… Read more: Aurora
 • Over Mijn Coming Out
  Gisteren was het precies twee jaar geleden dat ik op het grote internet mijn coming out had. Dat was misschien wel een van de bijzonderste publieke momenten van mijn leven.… Read more: Over Mijn Coming Out
 • Wat is er mis met je?
  Nadat ik als kind van vier niet begrepen werd, deed ik de prachtige sierlijke deuren van mijn roze paleisje op slot. Ik werd een kind waar ‘iets mis mee was’,… Read more: Wat is er mis met je?
 • Nog Even Over School
  School begon goed in de kleuterklas op de Vrije school in Eindhoven, bij Juffrouw Ingeborg. Waarschijnlijk was het rokje wel meteen al een kantelpunt in de groepsdynamiek, en ik huilde… Read more: Nog Even Over School
 • Mijn weg naar zelfliefde
  Op het Grafisch Lyceum in Eindhoven nam ik een eerste bewuste stap in de zoektocht naar zelfliefde. Volgens mij was ik 21, het zal rond het derde jaar geweest zijn.… Read more: Mijn weg naar zelfliefde
 • Womanifesta
  Een klein half jaar voordat mijn medische transitie begon, schreef ik mijn eigen Womanifesta. Ik had al begrepen hoe pittig die transitie kon zijn. Het wennen aan de hormonenwissel. Soms… Read more: Womanifesta
 • Over Stemtherapie
  Eigenlijk begon mijn transitie al ver voor mijn medische transitie. Het toegeven aan mijn vrouwelijkheid en mijzelf thuis in jurkjes hullen, zielsgelukkig, was eigenlijk al het begin. Vanaf het moment… Read more: Over Stemtherapie
 • Over de Diagnostische Fase
  Al gauw na mijn ontdekking leerde ik over de wachtrijen, die toen nog rond de twee jaar waren. Dat voelde zo raar, dat als je eindelijk begrijpt wat je altijd… Read more: Over de Diagnostische Fase
 • Wat doe je met 365 jurkjes?
  Ik zit bijna op 365 jurkjes! Het voelt vreemd, het project is bijna ten einde. Niet mijn transitie, die loopt nog even door. Zo heb ik vrijwel zeker eind februari… Read more: Wat doe je met 365 jurkjes?
 • De Baard
  Ooit had ik een baard, en ergens mocht ik die wel. Mijn bescherming.
 • Zomer Portret
 • Gezichtshaar
  Al heel lang wilde ik een stukje schrijven over het verwijderen van gezichtshaar, maar ik bleef het maar uitstellen. Het is misschien wel het meest zichtbare effect van testosteron in… Read more: Gezichtshaar
 • Stellata Naturel
  Nog een laatste Stellata Naturel fotosessie in deze cashmere jurk voor mijn 365 Jurkjes boek. Misschien maak ik volgend jaar nog een sessie die ik dan op mijn blog plaatst,… Read more: Stellata Naturel
 • Sci-Fi
  Soms waan ik mij in een wereld waarin alles anders is. Fantasie neemt het dan over. Vroeger al fantaseerde ik van alles bij elkaar. Ik denk dat het soms gewoon… Read more: Sci-Fi
 • Twaalf maanden hormoontherapie
  En ineens is het dan zover. Het jaar is rond, ik ben 365 jurkjes verder! Mijn eerste jaar hormoontherapie zit er op. Er is zoveel gebeurd dit jaar, het was… Read more: Twaalf maanden hormoontherapie
 • Einde
  Dit is het jurkje dat ik droeg op 18 november 2021. Omdat ik toen nog geen fotosessies maakte, in het begin maakte ik alleen de selfie, heb ik het vandaag… Read more: Einde

Ga verder teug in het zomer-archief!

Scroll to Top