Scheren

Het was een mooie jaarwissel afgelopen nacht; bij hartsvriendin en kinders. Wel miste ik mijn zoon die het dit jaar bij zijn moeder viert. Volgend jaar viert hij het weer bij mij! Vanmorgen toen ik wakker werd realiseerde me dat ik mijn scheermesje vergeten was. Het verschil was dat ik nu het ongemak voelde op een andere manier. In mijn vrouwelijkheid wil ik geen baardgroei laten zien aan de buitenwereld; klinkt vrij logisch. Maar eerder zou ik me heel naar voelen; zoiets als “zie je wel, ik ben nog steeds man” zou er door me heen schieten. Wetende dat het onterecht is; het zou ook niet blijven hangen. Maar nu kwam dat oordeel niet eens voorbij. En ik realiseer me dat dat de laatste weken niet meer gebeurd is. Ik hoop wel dat ik heel snel kan beginnen aan de gelaatsontharing!
En ik was sowieso al vrij snel in de auto naar huis…

Een kijkje in mijn dagelijks ritueel. Misschien ben je ook transgender-vrouw en heb je hier iets aan. Het scheelt natuurlijk per huids- en baardkleur..

Deze middeltjes smeer ik op mijn gezicht. Tip van een vriendin. En nope: geen reclame. En die BB moet nu eigenlijk in light omdat mijn huid witter is door de winter..
Ongeschoren op nieuwjaarsochtend..
Geschoren. Ik scheer met Nivea body lotion ipv scheerschuim. Je huid blijft mooier, tip van de transgender-fora! Eerst naar beneden, dan weer lotion en naar boven scheren. Na het scheren was ik mijn gezicht met vrij heet water en direct met koud water.
Dat helpt de huid herstellen. Kleine wondjes zijn er meestal wel; die dicht ik simpelweg met mijn vingers. Even aandrukken, paar minuten. Dan stopt het wel. Na het scheren eindelijk een verfrissende gezichtscrème! Liefst met aloë vera..

Je ziet het niet zo goed op de foto’s, maar na het scheren heb ik nog baardschaduw. Een lichte tekening van de baardharen. Na een tip van Alexandra gebruik ik Essence Poreless Putty Primer.
Drie keer zo’n blopje als op de foto is genoeg.. Smeer het in draaiende beweging op, masseer het in de baardstreek, ook je nek dus.
Hiermee smoothen je de huid; je maakt het een beetje onscherp, zodat het een egaler vlak wordt.
Dan foundation om alles te egaliseren. Maar ik wil geen dikke laag zodat mijn gezicht natuurlijk blijft. Door BB Cream te mengen met Catrice One Step heb ik een lichte transparante foundation.
Ik masseer het over mijn hele gezicht en baardstreek. Behalve boven mijn ogen.

Boven mijn ogen gebruik ik een klein beetje Essense Eyeshadow base. Ik smeer ook wat van het borsteltje op mijn vinger en masseer het dan boven mijn ogen.
En dan ben ik klaar voor de make-up!
En dat vind ik het leukste van het ochtendritueel!

En natuurlijk volgde de dagelijkse selfiesessie.
Scroll to Top