Gezichtshaar

Al heel lang wilde ik een stukje schrijven over het verwijderen van gezichtshaar, maar ik bleef het maar uitstellen. Het is misschien wel het meest zichtbare effect van testosteron in je lichaam, naast de adamsappel die bij mij gelukkig niet zo opvalt. Het verwijderen van het gezichtshaar is, zeker in het geval van elektrische epilatie, geen pretje. Misschien wordt het om die redenen zo weinig publiek besproken. Overigens heb je totaal geen last van deze begroeiing als je als kind al begon met puberteitsremmers. En als je het wel wilt hebben heb je alleen testosteron nodig, dan groeit het vanzelf..

Ik heb veel lichte haartjes die niet geraakt worden door de laser, want die heeft contrast tussen donker en licht nodig om goed te kunnen werken. Dus worden die haartjes bij mij één voor één verwijderd, door met een minuscuul buisje om de haar heen het haarzakje in te gaan, en daar een stroomschok te geven. Het ruikt niet altijd even fris.. Als je een lage pijngrens hebt zoals ik, doet het pijn, daarom heb ik mijn eigen onderzoekje gedaan in verdovende cremes. Mijn sessie duurt meestal zo’n 40 minuten. En echt, de onderlip is het pijnlijkst!

Na zes weken zijn er weer nieuwe haartjes gegroeid, uit de naastliggende haarzakjes. En zo ben je wel even bezig tot alle haarzakjes verbrand zijn. Het hele proces duurt voor mij nog een jaar of drie begreep ik, of langer. Sommigen hebben een hogere pijngrens en gaan de sessie bijna fluitend door, anderen doen er acht jaar of meer over of geven het op, beginnen er niet eens aan en blijven scheren. Het is een naar en pijnlijk deel van de transitie, maar ik wil echt van het scheren af! Vandaag had ik een sessie, nu weer vijf weken of iets pauze. Ik vergeet het dan totaal, tot ik de notificatie weer van mijn agenda krijg, ‘vanaf vandaag niet meer scheren’.

EMLA creme
Apotheek. Lichte verdoving, erg oppervlakkig. Afdoende bij hoge pijngrens..

TKTX groen
Van tktx.com. Intrekken 1 uur in folie. Krachtig, numbing skin, maar oppervlakkig, de stroomstoot is pijnlijk.

TKTX groen
Van tattoocreme.nl Intrekken 1 uur in folie. Redelijke diepe verdoving, maar op plekken minder goed verdoofd, ver-doving werkt uit na 30 minuten.

Mithra+
Van tattoocreme.nl. Intrekken 1 uur in folie. Goede ver-doving, diep genoeg, en redelijk stabiel. Rode uitslag.

Super Numb
Via via, intrekken 2 uur in folie.Krachtigste verdoving, en redelijk diep. Je voelt nog steeds pijn, maar bovenlip was mogelijk. Beste creme. Moeilijk te krijgen in Nederland.

Als je aan SuperNumb kan komen is dat de weg, en anders raad ik de Mithra+ aan.. Tip, er zijn ook gezichtsmaskers van folie te koop online. Dit werkt makkelijker dan huishoudfolie! Je knipt er een stukje uit om de creme te bedekken, een heel masker is te groot. En alle cremes heel dik opsmeren!

Scroll to Top