Vaarwel en hallo!

Sinds kerst vond ik geen ruimte om een ‘Jurkje van vandaag’ in mijn Instagram en Facebook stories te plaatsen, iets wat ik niet vaak oversla. Het had vooral te maken met één van mijn doelen van dit jaar, het doorleggen van de grenenhouten vloer naar de gang. Met ‘déclassé’ vloerplaten, goedkoop met veel uitval. Maar met veel puzzelwerk is het gelukt!

Dat is eigenlijk wel symbolisch voor mijn 2023. Veel grootse happenings en veel gepuzzel. Het grootst was natuurlijk mijn operatie op 28 februari. Ik kan niet uitdrukken in woorden hoe belangrijk die operatie voor mij bleek te zijn. Ik wist het natuurlijk al maar in de maanden daarna voel je pas echt wat een geluksgevoel en vooral ook rust die ingreep mij geboden heeft. En wat een liefde van al die vrouwen en mijn zoon die mij bijgestaan hebben die weken en verder het jaar door. Maar het is ook een soort puzzel geworden, want nog steeds dilateer ik dagelijks in verband met het littekenweefsel dat helaas ontstond na de operatie. Het zijn rustpunten geworden op de dag, en heel langzaam bouw ik op. En voel ik me anyways heel erg happy!

Na elf jaar in dat heerlijke Studio KO-atelier hoorden we een jaar geleden, nog geen twee maanden voor mijn operatie, dat we ons atelier uit moesten. Voor het beseffen hoe fijn de chemie was tussen de ateliergenoten was nauwelijks tijd, ik had aardig veel materiaal en kunstwerken waar ik zeker tachtig procent van weggedaan heb. Naar andere kunstenaars of kunstplekken en een groot deel in de container. Dat gaf zoveel ruimte in mijn hoofd! In no time vond ik een kleine studio in Vlaardingen met een prachtig uitzicht op de haven waar ik na de operatie een tijdje op de maandagen wilde gaan werken. Alleen gebeurde dit zo weinig dat ik ook die studio opgegeven heb, thuis kan ik ook weven. En het boorrelen en ontmoeten met mijn ateliergenoten van destijds Studio KO gaat gewoon door!

Weven is ook iets wat ik gevonden heb in 2023. Doordat ik per ongeluk gespaard had ontstond er zelfs ruimte voor de aanschaf van een prachtig weefgetouw! Ik moet nog gaan bedenken waar het naartoe gaat binnen mijn kunstpraktijk. En misschien een stukje creatief ondernemen want het systeembeheer wat ik er naast doe is zó niet meer waar ik blij van wordt. Ik heb nog geen idee, ik wil nu vooral leren weven. Maar ik heb wel al een naam bedacht waaronder ik wil werken, ‘The Weaving Mermaid. Morgen kan ik eindelijk weer verder aan mijn laatste weefsel, zin in!

Ik zie nu dat ik alle vier bovenstaande alinea’s eindig met een uitroepteken. Ik kom er niet omheen, het was een parchtig jaar voor mij. Vol vertrouwen ga ik het nieuwe jaar in. Ik ben benieuwd of ik over een jaar klaar ben met het dagelijks dilateren. Of ik een weg gevonden heb in het het weven en mijn werkzaamheden. En wat nog meer.. Maar in ieder geval verwacht ik dat er weer veel gebeurd komend jaar. Misschien net iets rustiger, dat mag wel hoor. Maar ik hoop dat ik net zo kan genieten in 2024 als ik deed in 2023.

Lieverds! Veel wijsheid, vrede, gelijkheid, inclusiviteit, liefde en geluk!

Scroll to Top