Twee jaar hormoontherapie

Vandaag is het twee jaar geleden dat ik mijn eerste hormoonpleister plakte. Gisteren was het precies twee keer 365 dagen en vierde ik het al een beetje met het ophalen van mijn nieuwe weefgetouw en andere leuke dingen. Maar vandaag is het de 18e november, een van die data in mijn leven die gegrift staan in mijn herinneringen. De opluchting dat ik echt kon beginnen an mijn fysieke transitie was enorm na al de spanning die voorafging. Ik was goedgekeurd met een hartvormig stempeltje.

Veel van de onzekerheden die ik had zijn in deze twee jaar vervaagd. Ik ben sterker en blijer geworden. Opener vooral waardoor samen met de heerlijkheid ook oude pijnen meer naar boven komen drijven, maar ik ga het aan in plaats van mij te verstoppen onder een masker in de hoop dat het allemaal wel goed komt. De onzekerheid die helemaal weg is is de verwarring over mijn gender. Ik kan heerlijk mijzelf zijn en voel me daar vooral helemaal vrouwelijk in. Zoveel is veranderd voor mij doordat ik me heerlijk vrouwelijk kan uiten en mag voelen van mijzelf en ook zo ontvangen wordt.

Nog even de brief van de endocrinoloog erbij gehaald waarin de effecten beschreven zijn. Herverdeling vetmassa 2-3 jaar. Yes, meer heup en billen, hihi. Maar ook mijn gezicht is volgens mij nog wat ronder geworden. Bij zachtere huid staat ‘eindtijd onbekend’, ik ben al heel tevreden. Ik moet wel nog scheren en ik heb het idee dat mijn huid hier de laatste tijd gevoeliger op reageert. Eindtijd vertraging lichaamshaargroei staat op ‘meer dan drie jaar’. Ik heb het gevoel dat de haargroei op mijn lichaam inderdaad langzaam nog trager wordt waar ik heel blij mee ben. En de ‘beperkte teruggroei hoofdhaar’ is er wel, maar mijn haar is vooral voller en gezonder geworden. Het stukje over afname erecties en dergelijke is niet meer van toepassing gelukkig. En libido? Ik denk precies goed.

Dus eigenlijk ben ik heel tevreden met mijn twee jaar hormoontherapie. Ik heb, mede door de operatie, rust gevonden in mijn vrouwelijkheid. Ik sta zelfverzekerd in het leven. Als mijn verleden op komt borrelen kan dat nog veel onrust geven maar doordat mijn identiteit nu helemaal klopt met mijn zijn sta ik zoveel sterker in mijn kracht! Door al die stapjes ben ik steeds meer mijzelf geworden.

Scroll to Top