Fantastische Fantasie

Mijn fantasie is echt fantastisch. Ik bedoel, het heeft mij zoveel geholpen in mijn leven! Al is fantasie ook tricky. Als ik echt geen fantasie had gehad als kind had ik misschien juist eerder door gehad dat ik vrouw ben. Mijn masker was ook deels gevoed door mijn fantasie. Aanleiding was afwijzing van mijn vrouwelijkheid door mijn omgeving maar de invulling van het masker, de regels die ik bedacht voor mijzelf, was grotendeels fantasie.

Toen ik als kind met de Barbies speelde, ik geloof op een bepaald moment ook stiekem, fantaseerde ik me niet letterlijk als de Barbie waarmee ik speelde Maar ik bedacht wel wat ze aan deden of meemaakte, daar zat denk ik een parallel met wat ik zelf zou willen. Ik speelde ook met de ruimtelego trouwens, maar ik vind het nu vooral leuk de Barbies te noemen. Dat spel heb ik grotendeels verdrongen. Maar die blauwe plastic kledingkast, de jurkjes en roze schoentjes, ze staan nog op mijn netvlies. Als we die schoentjes niet hadden heb ik ze er gezellig bij bedacht. Volgens mij waren er vooral princessen en paleizen in mijn verhalen.

Ik leer ook steeds meer hoe fantasie een manier kan zijn om jezelf een stapje verder te brengen. Zoals je jezelf voor kan houden dat je iets kunt terwijl je daar eigenlijk helemaal niet zo zeker van bent. En dan blijk je het toch te kunnen. Reken maar dat ik mezelf in de laatste jaren vaak vrouwelijker heb gefantaseerd voor de spiegel dan ik me de op dat moment voelde. En dan langzaam begon het toch echt steeds weer waar te zijn. Niet doordat de fantasie een onwaarheid is waarin je langzaam gaat geloven maar juist omdat je gaat zien dat het echt zo is. Als je jou fantasie positief inzet kan het je verrijken.

En nu ben ik mijn fantasie in het zetten om een boek te schrijven. Ik kom er niet zoveel aan toe nog, maar ik ben nu halverwege hoofdstuk twee. Geen idee nog wat de buitenwereld er van gaat vinden maar voor mijzelf is het een bijzondere ervaring. Want ik vind het leuk! Het is bijna zoals een verhaal lezen. Terwijl ik schrijf kom ik meer en meer te weten over de personen en werelden in mijn boek. En over mijzelf! Ik vind het soms nog even moeilijk jou mogelijke reactie los te laten, lieve lezer. Ook al is die waarschijnlijk enthousiast. Maar ook dat lukt steeds weer en steeds meer. Ik vind mijn boek nu al spannend! Fantastisch toch!

Scroll to Top