Glossy Fotoshoot

Na twee maanden wachten ligt de VROUW Glossy eindelijk in de winkel! Op dag 68 van mijn jurkjes-project werd ik door Mariëlle Wisse, redactrice van het tijdschrift, via Instagram benaderd. Of ik interesse had voor een fotoshoot, als onderdeel van een artikel met vier andere vrouwen die out of the box denken, en dat graag laten zien in de socials. En dus voor een glossy tijdschrift. Ik heb niet getwijfeld.

Want een jaar eerder realiseerde ik me dat als ik veel eerder in mijn leven ontdekt had dat ik transgender-vrouw ben ik vast wel fotoshoots gedaan zou hebben. Misschien zelfs professioneel. Ik ben gek op jurkjes showen. Mijzelf showen. Shinen! Niet dat ik er echt bedroefd om was maar ik moest wel even slikken toen ik realiseerde dat dat niet meer echt mijn ding zou worden. Dat ik niet als jonge vrouw voor de camera kon pronken. Dus toen ik benaderd werd door Mariëlle werd ik daar heel vrolijk van!

Op dag 91 ging ik naar de fotostudio in Amsterdam. Ik voelde me helemaal in de watten gelegd. Voor mij was het de eerste keer dat ik op een shoot terecht kwam. Angela Kuperus had de leukste jurkjes bij elkaar gezocht. Mijn eerste keus viel meteen op het jurkje dat we uiteindelijk uitkozen. Het duurste jurkje natuurlijk hihi… Meltem Sahin maakte me op als een glamour princes! Ook maakte ze een mooie krul in mijn haar en heeft ze tijdens de shoot minutenlang staan wapperen om mijn haar te laten waaien. En Feriet Tunc maakte deze prachtige foto’s!

Terugkijken naar mijn verleden ben ik altijd nieuwsgierig geweest naar foto-studios. Naar wat er gebeurt backstage van de glamour foto’s in tijdschriften. En hoe is het om fotomodel te zijn. Altijd heel zwaar als je de films mag geloven. En natuurlijk is het gewoon werk voor diegene die mij in de watten legde die dag. Voor mij was het een beetje werken want je lichaam lang in één positie houden was even doorzetten. Maar eigenlijk was het voor mij vooral een verwendagje!

En deze week, op dag 146, was het zover. Ik ging naar de Donner in Rotterdam om de VROUW Glossy te scoren.. Terug op mijn werk bij WORM snel op zoek. En jawel… op bladzijde 74-75 vond ik het interview en deze foto’s. Mijn antwoorden op de vragen die Mariëlle stelde in het interview eerder gingen echt alle kanten uit dus vind ik het best knap hoe ze mijn verhaal zo mooi heeft samengevat. En de foto’s: ik ben er zo blij mee! Ik denk dat ik de foto waar ik volledig op sta ga inlijsten..

Stellata Glam voor één dag! Ik had het niet meer voor mogelijk geacht. Maar het was bijzonder het een keer mee te maken. En leuk vooral ook! Ik ga niet alsnog een fotomodel worden maar zo nu en dan een fotoshoot ben ik helemaal voor in..

De VROUW Glossy mei ligt nog wel even in de winkel!
Fotografie: Feriet Tunc, Styling Angela Kuperus, Visagie Meltem Sahin, Redactie Mariëlle Wisse

Scroll to Top