media

Persbericht

Stellata’s inzamelingsactie bijna op 100%.

De eindsprint is begonnen voor Stellata’s crowdfunding campagne. Ze zamelt geld in voor haar boek over haar transitie. In 2020 kwam de hoekse transgender vrouw er achter dat ze haar leven achter een masker geleefd had. “Genderdysforie wordt dit ook wel genoemd”, legt ze uit. “Al gauw besloot ik me niet meer te verstoppen. Ik ben een andere mens geworden sinds ik als de vrouw door het leven te ga!”.

Inmiddels is Stellata begonnen aan haar hormoonbehandeling. Ze legt alles vast op haar weblog. ”Je vind er iedere dag een selfie van mij in een ander jurkje, en ik schrijf stukjes over wat ik allemaal meemaak.”. Ze wilt er een boek over maken, “een reisverslag naar de vrouwelijkheid” noemt ze het. “Hierin lees en zie je de veranderingen die ik doormaak in mijn transitie”. 

Al meer dan 116 mensen hebben gedoneerd. Waaronder ook haar zoon. “Ik vind het een fantastisch project met een heel mooi moraal” schreef hij op de campagne website. Stellata hoopt dat ze het streefbedrag haalt. “Ik zou het fantastisch vinden als ik nog meer begrip kan kweken voor transgender personen!”. Dit weekend eindigt de campagne. Als je haar project wilt steunen kun je op de banner klikken op haar weblog 365jurkjes.nl.

Scroll to Top